Korg MS-20 mini Analog Synthesizer i gruppen Klaviatur / Synthesizer hos Musikanten i Umeå AB (6-8010330)
Korg MS-20 mini Analog Synthesizer

Korg MS-20 mini Analog Synthesizer

Monophonic Analog Synthesizer
Artnr: 6-8010330
Lägg i önskelistan
Webblager: Finns i lager
Finns varan i butik?
Luleå
Skellefteå
Umeå
Korg
6295 kr
Antal: 
Öppet köp i 14 dagar Fri frakt över 1000 kr Komplett serviceverkstad
 • Keyboard: 37-tangenter (3 oktaver), mini keyboard designat specifikt för MS-20 mini
 • 1/8 mono ljudutgång samt 1/8 stereo hörlursutgång
 • USB-MIDI In/ut typ B samt MIDI-in för notinformation
 • Strömadapter DC9V/1,7A medföljer samt 10st parch-kablar
 • Mått och vikt: 493 ×257 ×208 mm. 4,8kg
 • Korg MS-20 introducerades redan 1978 och är fortfarande ett mycket eftertraktat instrument tack vare sitt ljud och kraftfulla analoga filter. Samma ingenjörer som utvecklade den ursprungliga MS-20 har nu lyckats återskapa kretsarna i en kropp som är c.a. 86% av den ursprungliga storleken men med MS-20 karaktäristiska utseende och ljud bibehållet. Du känner igen designen och alla rattar och parametrar finns där. MS-20 har återfötts som MS-20 mini.
  MS-20 mini reproducerar den distinkta syntesen hos MS-20 med två oscillatorer med ring modulering och envelope generatorer med hold och delay.” VCAn” har den ursprungliga utformningen men har modifierats för att ge mindre brus än originalet.
  En av de största egenskaperna hos MS-20 var dess kraftfulla filter. Filterkretsen ändrades halvvägs genom produktionen av MS-20s livscykel och MS-20 mini använder det tidigare filtret, vilket ansågs vara överlägset på grund av dess mer radikala ljud.
  En mer experimentell sida av MS-20 mini är Extern signalprocessor (ESP). Här kan du använda tonhöjd och volym från en extern ljudkälla för att kontrollera synten. Till exempel kan du koppla in en elgitarr och använda MS-20 mini som en gitarrsynt eller koppla in en mikrofon och styra MS-20 mini med din röst.
  Med Patch-systemet till höger på framsidan kan du skapa väldigt komplexa ljud genom att ansluta kablar för att ändra kopplingarna mellan de olika delarna i MS-20 mini. Möjligheterna begränsas bara av din fantasi då olika kombinationer kan producera en otrolig variation av ljud. Med flödesschemat som är tryckt på MS-20 mini kan även nybörjaren börja använda dessa möjligheter direkt.
  Korgs strävan att vara originalet troget har inte begränsats till själva synten. Även förpackningen som MS-20 mini levereras i replikerar originalet så långt som möjligt. Dessutom ingår den ursprungliga MS-20-bruksanvisningen och de inställningsdiagram som förklarar hur man skapar ljud precis som då MS-20 lanserades 1978.
  Nu har dessutom utvecklarna lagt till MIDI-in och USB-MIDI för att bättre kunna använda och ansluta MS-20 mini till dagens databaserade musikutrustning.